تعداد بازدید : 396 - تاریخ خبر : 1395/07/19 - 03:52
اولین کارگاه انتقال تجربه هفتمین جشنواره بین المللی فیلم و رادیو دانشجوی

اولین کارگاه انتقال تجربه هفتمین جشنواره بین المللی فیلم و رادیو دانشجوی با حضور جواد افشار کارگردان سریال کیمیا با حضور دانشجویان دانشکده تولید برگزار شد

در تاریخ 18/7/95 در دانشکده ی تولید دانشگاه صدا و سیما میزبان جناب آقای جواد افشار کارگردان رسانه ملی بودیم.

جناب آقای دکتر نظری دبیر هفتمین جشنواره بین المللی فیلم و رادیو دانشجویی هم در جلسه حضور داشتند.

از کارهای اخیر آقای افشار میتوان به مجموعه تلویزیونی کیمیا و برادر اشاره داشت. لازم به ذکر است که ایشان از فارغ التحصیلان دانشگاه صدا و سیما میباشد.

این جلسه با استقبال دانشجویان زیادی روبرو شد و جناب آقای افشار از تجربیات فراوان خودشان در سال های گذشته فرمودند و بخشی از جلسه به صورت گفت و گو بین دانشجویان و ایشان سپری شد و بسیار گرم و صمیمی برگزار شد.

از چکیده های صحبت های ایشان میتوان به این اشاره داشت که دانشجویان را به شهامت کارگردانی دعوت کردند و گفتند که ساختار شکنی را سرلوحه کار خود قرار بدهند و از انتخاب بازیگر نترسند و به سریال کیمیا اشاره داشتند که نقشی متفاوت(شهید جهان آرا) به حامد بهداد دادند که با نقش های دیگر این بازیگر کاملا متفاوت بوده.

توصیه دیگر ایشان این بود که یک کارگردان باید خودش اثری را که قصد ساختن آن را دارد درک کرده باشد و فیلنامه اثر برایش ملموس باشد و با آن ارتباطی تنگاتنگ برقرار کرده باشد تا بتواند آن اثر را واقع پذیر جلوه دهد و در مرحله اول خودش آن را باور کند تا مردم هم آن را بپذیرند و با تمام وجود همذات پنداری داشته باشند.

از تجربیات دیگر ایشان که به دانشجویان منتقل کردند این بود که در انتخاب تمامی عوامل فیلم دقت لازم را داشته باشند.از بازیگر و تصویربردار گرفته تا لوکیشن هایی را که انتخاب میکنند.

خود ایشان در آخر جلسه صحبت هایشان را به صورت خلاصه در 3 مورد بخش بندی کردند:

1.کشف اندیشه(اندیشه ای تازه)

2.استفاده و شناخت صحیح و درست از ابزار

3.فضاسازی لازم برای پیشبرد درام

در آخر جلسه هم جناب دکتر نظری قول حضور ایشان را در جلاسات بعدی و بصورت انتقال تجربی به صورت عملی را گرفت و قرار شد کارگاه های دیگری نیز با ایشان داشته باشیم.

بعد از کلاس هم مصاحبه ای  را دانشجوی دانشکده تولید سینا پورعلیزاده با آقای افشار داشت که در ذیل آمده است:

-جناب آقای افشار با توجه به اینکه به زمان برگزاری جشنواره دانشجویی فیلم دانشگاه نزدیک شده ایم این جشنواره را چگونه پیش بینی میکنید و نظرتان درمورد این جشنواره چیست؟

توصیه بنده به تمامی دانشجویان این است که در این جشنواره و جشنواره های دیگر که معتبر میباشد و تمامی جشنواره های دانشجویی گوناگون شرکت کنند تا فیلم های دانشجویان دیگر را ببینند و با طرز فکر آن ها آشنا شوند و خودشان نیز سعی کنند که در این جشنواره ها اثری داشته باشند تا بتوانند در این موقعیت های استثنایی خودشان را ثابت کنند.

-آقای افشار با توجه به اینکه شما در جذب مخاطب در آثارتان بسیار موفق بوده اید برای کارگردانان جوان و دانشجویان فیلمسازی که حتی فیلم کوتاه میسازند توصیه ای در زمینه جذب مخاطب دارید؟

برای دانشجویان اصلا مسئله جذب مخاطب نباید اهمیت داشته باشد. متاسفانه چیزی که جدیدا رایج شده بین کارگردانان جوان موضوع جذب مخاطب هست که بنظر بنده شما دانشجویان فقط باید فکر فیلم ساختن و تجربه کردن باشید البته با دقت و مشورت و ترس نداشته باشید زیرا اینجا فرصت آزمون و خطاست و محیطی بسیار مناسب برای تعامل میان دانشجویان مختلف میباشد.

-و در آخر جناب افشار همانگونه که خودتان اطلاع دارید دنیا را سریال هایی نظیر بازی تاج و تخت و بریکینگ بد فراگرفته..آیا در چند سال دیگر این امکان وجود دارد که سریال های ایرانی نه در کشورهای اروپایی و آمریکا بلکه حتی در کشورهای آسیایی پخش شوند؟

این دقیقا دغدغه چندین ساله بنده هست و خیلی هم دوست دارم این اتفاق بیفتد و بنظرم نیاز به چندسال آینده نداریم ما حتی چندین سال گذشته میتوانستیم چنین کاری انجام بدهیم ولی مشکل ما نداشتن ابزار و امکانات کافی برای ساخت چنین سریال هایی است وگرنه ما افراد این کار را به اندازه کافی داریم مثلا شما نگاهی به آقای فرهادی بیندازید که بالاترین قله های موفقیت را گذرانده است و ما از نظر کارگردان و عوامل دیگر چیزی کم نداریم و تنها و تنها موردی که باعث میشود چنین سریال هایی ساخته نشود عدم وجود ابزار کافی است.به امید اینکه ابزار لازم در کمترین محدوده زمانی فراهم بشود تا در تلویزیون هم مانند سینما نام ایران بدرخشد.

پایان

تهیه و تنظیم و مصاحبه: سینا پورعلیزاده