تعداد بازدید : 353 - تاریخ خبر : 1395/09/01 - 10:52
دبیر جشنواره بین المللی دانشجویی فیلم : ترویج منویّات مقام معظّم رهبری در بین دانشجویان و شناسایی استعدادهای جوان، از اهداف برگزاری این جشنواره است

هفتمین جشنواره دانشجویی بین ­المللی فیلم و رادیو با میزبانی دانشگاه صداوسیما در حال برگزاری است. در سال­های گذشته این جشنواره در سطح ملی برگزار می شد و امسال دومین دوره است که به صورت بین­ المللی برگزار می شود.

دکتر نظری دبیر این جشنواره، ترویج منویّات مقام معظم رهبری در بین دانشجویان و شناسایی استعدادهای جوان در عرصۀ فیلم سازی را از اهداف این جشنواره معرفی کرد. در این خصوص با وی به گفت­ و­گو نشستیم که در زیر می ­خوانید.

هدف از برگزاری جشنواره بین المللی دانشجویی فیلم و رادیو چیست؟

هدف از برگزاری جشنواره بین­ المللی دانشجویی فیلم و رادیو‌، شناسایی استعدادهای جوان در عرصۀ فیلم­سازی، فیلم کوتاه و برنامه­ سازی در حوزه رادیو و تلویزیون، در مراکز استان و شهرستان­ها است. هدف دیگر هم ترویج منویات مقام معظّم رهبری بین دانشجویان در خصوص موضوعاتی که کار می­ شود است. ما می­خواهیم آن­ها را شناسایی و یک بستر مناسب برای یک رقابت سالم بین دانشجویان ایجاد کنیم.

- میزبانی دانشگاه صدا و سیما، در این دوره از جشنواره چگونه بوده است؟

جشنواره یک فرایند، مراجعه­ کنندگان، مصرف­ کنندگان یا ببیندگانی دارد که معمولا قشر جوان هستند. تلاش ما در ایجاد فضای پویا و شاداب برای شکوفا شدن استعداد­های دانشجویان در همه زمینه­ هاست. و همچنین اجازه داده شود تا گفت­ وگو­ها و گعده­ های علمی در حوزۀ سینما و تلویزیون داشته باشند. درصدد این هستیم که در آینده کارگاه­های انتقال تجربه در ایام برگزاری جشنواره فراهم کنیم تا دانشجویان با یک شرایط روحی و روانی خیلی خوب بتوانند در این کارگاه­ها انتقال تجربه شرکت و موضوعات خود را مطرح کنند.

- استقبال از این دوره جشنواره در خصوص میزان آثار تولیدی و ارسال شده نسبت به دوره­های قبل چگونه بوده است؟ امسال نسبت به سال گذشته از نظر کمی تا هفته قبل ۸۱۰ اثر ارسال شده بود. در حوزه دانشگاه ۸۱۰ اثر تعداد بالا و خیلی زیادی است. در دوره­های قبل میزان ارسال آثار ۴۵۰ و نهایتا۶۰۰ اثر بوده و مطمئن هستم در حال حاضر با توجه به ارسال آثار در این چند روز تا اکنون تعداد آثار از۱۰۰۰ اثر هم گذشته است. جشنواره فیلم کوتاه تهران ۱۳۰۰ اثر ارسال شده بود که در مقایسه با ارسال آثار به این دوره از جشنواره فیلم رادیو و تلویزیونی میزان کمیت آثار خیلی نزدیک است.

- کشورهای شرکت­ کننده در این دوره از جشنواره از چه کشورهایی بوده­ اند؟

بیشترین میزان شرکت کننده در این دوره،کشورهای همسایه و منطقه­ ای بوده­ اند. مانند کشورهای سوریه، عراق، لبنان، افغانستان، پاکستان و کشورهای دیگر

- به نظر شما برگزاری اینگونه جشنواره ها چه فرصت­هایی برای همکاری­های بین­ المللی دانشگاه ایجاد می کند؟

در واقع همکاری­های بین­ المللی تبادلات فکری و دانشگاهی است. ارسال فیلم­ها توسط کشور­­ها و دانشجویان مختلف سبب می­شود تا دانشجویان ما به سبک، روش و شیوهای تولیدی و اجرایی آن­ها از نزدیک آشنا شوند. و این باعث می­ شود دانشجو جایگاه خود را در استانداردهای حوزۀ آموزشی و حوزه فیلم­سازی پیدا کند .و از نظر کیفی سطح جشنواره و ارتباط بین دانشگاه­های ایران و خارج از کشور را به بهترین شکل فراهم می­ کند.

- بخش داوری و ارزیابی آثار به چه صورت است و اینکه آثار برتر چه زمانی معرفی می­ شوند؟

داور­ها از استادان برجسته و پیشکسوت سینما و تلویزیون هستند. درتلاش هستیم که یک داور از خود مخاطبان و دانشجویان انتخاب کنیم که دانشجویانی که از سراسر کشور به فیلم­های این جشنواره رأی می­دهند؛ بتوانند فیلم برتر را از نگاه مخاطب برای ما مطرح کنند. و در خصوص انتخاب آثار برتر بلافاصله بعد از داوری­ها و نزدیک جشنواره آثار برتر را انتخاب خواهیم کرد.

- چه موانع و مشکلاتی در برگزاری جشنواره وجود دارد؟

هر جشنواره­ای، هر کاری مشکلات و موانعی دارد.که مدیریت آن مهم است، مدیر خوب کسی است که بتواند این موانع و مشکلات را به بهترین شکل کنار بزند ولی یکی از مسائل مهمی که دانشجویان باید در جریان آن باشند این است که ما در تحریم قرار داریم و هنوز گرفتار مسائل جنگ نرم هستیم. کشور ما گرفتار مشکلات اقتصادی است، براساس فرمایشات مقام معظّم رهبری، اقتصاد مقاومتی باید کمک کند که ما از مواردی که باعث بالا بردن هزینه­ هایمان می ­شود جلوگیری و به صورت بهینه کارها را انجام دهیم. که اگر این بهینه ­سازی صورت گیرد خیلی از موانع و مشکلات ما حل خواهد شد.

مصاحبه گر: مهرداد حاجیوند دستگردی                        عکاس: سهند پور محمودی